Orthodontie is een aparte specialisatie in de tandheelkunde met als doel U een mooie lach en goede beet te geven.
Door deze behandeling komen de onderste en bovenste tanden in een gunstige positie tegenover elkaar te staan. Dit zorgt niet alleen voor een stralende glimlach maar ook voor het nodige kauwcomfort.
Er zal steeds gebruik gemaakt worden van de meest moderne en digitale technieken waardoor de behandeling zo aangenaam en kort mogelijk gehouden wordt.

Wij bieden orthodontie aan voor volwassenen en kinderen. Hoewel wij een patiëntenstop hebben voor de algemene tandheelkunde is deze niet van toepassing op orthodontie. U kan dus steeds een afspraak maken voor een orthodontische consultatie. We werken ook op doorverwijzing zodat u puur voor de orthodontiste behandeling terecht kan bij ons.

Er wordt steeds eerst een consultatie ingepland om te kijken wat de vraag en de wensen zijn van de patiënt. Er wordt besproken wat een mogelijke behandeling zou kunnen zijn en wat deze precies inhoudt alsook de kostprijs die hiermee gepaard gaat.

Zodra de behandeling van start gaat worden er röntgenfoto’s genomen waaronder een orthopanthomogram en een cefalometrische opname. Vervolgens worden er foto’s genomen van het gebit en het aangezicht en tot slot wordt er een digitale afdruk genomen met een camera.

Wij werken met 2 behandelmogelijkheden : de blokjesbeugel en de clear aligners,

De bracket behandeling ( insignia) bestaat uit een digitale 3D planning en op maat gemaakte blokjes. Deze worden via een jig elk apart op de tanden gekleefd en met elkaar verbonden door een metalen draad. Dit zorgt ervoor dat de tanden op de juiste plaats komen te staan.

 

 

De clear aligners ( Spark of Invisalign)  is een behandeling met een op maat gemaakte transparante, uitneembare beugel die stapsgewijs de tanden verschuift tot de gewenste positie. Elke 1 à 2 weken wordt de beugel gewisseld. Deze wordt uitgenomen tijdens het eten en het tandenpoetsen en is zo goed als onzichtbaar waardoor dit systeem een hoger comfort en meer esthetiek geeft. De kostprijs varieert naargelang de uitgebreidheid van de behandeling.